• Johan in gesprek met fotograaf 'BN De Stem'
  Johan in gesprek met fotograaf 'BN De Stem'
 • Massaal toegestroomd publiek
  Massaal toegestroomd publiek
 • Wim en Johan 't Hooft tijdens het dubbel
  Wim en Johan 't Hooft tijdens het dubbel
 • De tegenstanders; Michel Sperling en Thomas Groenewoud van TTCM
  De tegenstanders; Michel Sperling en Thomas Groenewoud van TTCM
 • Alvast feestje vieren!!
  Alvast feestje vieren!!
 • Lekker genieten van het kampioenschap
  Lekker genieten van het kampioenschap

SAR 1 heren kampioen voorjaar 2008

                                         'Mannen' SAR promoveren

door Remco Dijkers. maandag 28 april 2008 | 08:45

Simone de Klerk, op basis van speelsterkte uitkomend voor het mannenteam van SAR, wordt gefeliciteerd door Wim 't Hooft. De titel is binnen en de promotie naar de derde divisie een feit.. foto Peter Nicolai

Simone de Klerk, op basis van speelsterkte uitkomend voor het mannenteam van SAR, wordt gefeliciteerd door Wim 't Hooft. De titel is binnen en de promotie naar de derde divisie een feit.. foto Peter Nicolai

 

TAFELTENNIS - De mannen van SAR zijn terug in de landelijke derde divisie.

Daar waar ze tot ruim een jaar geleden ook actief waren. In de finale van de play-offs was de ploeg uit Kloosterzande over twee wedstrijden genomen een flinke maat te groot voor TTC Middelburg.

De 8-2-zege van Sar in de heenwedstrijd in Middelburg, waar de basis voor promotie werd gelegd, maakte het tweede duel in Kloosterzande tot een formaliteit. De benodigde drie punten verschenen snel op het wedstrijdformulier en daarmee stonden kampioenschap en promotie vast.

Johan 't Hooft opende met een zege op Alwin van de Kop. Simone de Klerk en Wim 't Hooft maakten het karwei vervolgens vlotjes af door respectievelijk Michel Sperling en Thomas Groenewoud te verslaan.

Met 3-0 op het scorebord werd de rest van het duel gedegradeerd tot een verplicht nummer. De rest van de wedstrijden kon ontspannen worden uitgespeeld.

"Na die 3-0 was de druk volledig weg. Toen werd ook nauwelijks niveau gehaald", keek Johan 't Hooft, die ook nog twee keer verloor, terug op het restant van de partij. "Logisch ook, het ging natuurlijk om niets meer nadat we zeker waren van de drie noodzakelijke overwinningen."

Ook Wim 't Hooft en Simone de Klerk lieten nog een partij liggen, waardoor SAR tenslotte een 6-4-zege behaalde.

Het behalen van het kampioenschap was voor routinier Johan 't Hooft een hele opluchting.

"Leuk, zo'n play-off systeem. Ik was er vooraf echter niet gerust op. Je kan na de reguliere competitie wel met een straatlengte voorsprong op kop staan, maar één verkeerde wedstrijd in de play-offs en je kunt het schudden. Gelukkig is dat niet gebeurd en is het beoogde doel gehaald."

Volgend seizoen keert SAR dus terug in de derde divisie met handhaving als doel.

Dat zal moeten gebeuren met een team dat waarschijnlijk geen enkele wijziging ondergaat en derhalve een uiterst zwaar seizoen tegemoet zal gaan.

"Ja, ik denk dat we in een ongewijzigde samenstelling in de derde divisie zullen spelen. Natuurlijk zijn we her en der wel aan het rondkijken, maar vindt maar eens een speler die en talent bezit en ook nog eens bereid is om voor een minimale vergoeding naar Kloosterzande te komen om hier zijn wedstrijden te spelen. Je moet natuurlijk wel realist blijven. Dergelijke spelers liggen bepaald niet voor het oprapen."

Toch blijft de vereniging zoeken omdat versterking feitelijk wel noodzakelijk is om volgend seizoen te overleven in de derde divisie."