27-05-2012 :: Verslag van 40 jarig jubileum

40 jarig jubileum Sar’72

Op 1 april 2012 bestond onze vereniging 40 jaar! Dit hebben we gevierd na de competitie op 28 april. Oud leden en huidige leden waren uitgenodigd in een leuk versierde Emmahal. Een verslag kan nooit recht doen aan deze zeer geslaagde, gezellige dag. Maar voor degenen die er niet bij waren, hier toch een beschrijving van de verschillende dagdelen.

 

De dag begon om 12.00 uur met een gekke tafel toernooi. Althans, dat was de bedoeling. Uiteindelijk heeft iedereen die zin had gewoon een balletje geslagen op verschillende (gekke) tafels. Vooral voor de kinderen was dit leuk.

 

Rond een uur of 4 kwam onze burgemeester Jan-Frans Mulder binnen. De zaal begon langzaam vol te lopen en voorzitter Johan sprak iedereen toe. Johan benoemde enkele hoogtepunten uit de geschiedenis van Sar en vertelde over de verschillende zalen waar we in hebben gespeeld. Dit deed hij goed, zo goed zelfs dat de burgemeester hem een glansrijke politieke carrière toedichtte!

 

Dat Jan-Frans er zelf ook wat van kon, bewees hij toen Johan hem het woord gaf. Met enkele humoristische opmerkingen, wist hij de lachers op zijn hand te krijgen. Daarna werd het tijd voor een wat serieuzere toon, toen hij zich tot Etienne van Acker richtte. Etienne is al sinds de oprichting lid van Sar en heeft zich al die jaren met hart en ziel ingezet voor onze vereniging. Dit werd dan ook allemaal benoemd en vervolgens mocht een totaal verraste Etienne naar voren komen om een koninklijke onderscheiding in ontvangst te nemen. Zeer terecht en dik verdiend! Nogmaals gefeliciteerd Etienne, we hopen dat je nog vele jaren actief mag blijven voor onze vereniging!

 

Rond 17.00 uur bracht de Emté schalen vol lekkers de Emmahal binnen. Het water liep bij alle aanwezigen in de mond. Iedereen zat dan ook recht op zijn stoel toen Michel om 17.30 uur het koud en warm buffet opende. Met garnaaltjes gevulde tomaten, meloen met ham, gevulde eitjes, huzarensalade, carpaccio, stoverij, beenham en saté... het smaakte allemaal heerlijk. Ook de kinderen kwamen niets tekort: lekkere frietjes met mayonaise en snacks in overvloed. Met een goed gevulde maag konden we aan de Bonte Avond beginnen.

 

En deze bonte avond werd er één om nooit te vergeten. Sybren was bereid gevonden om te presenteren en deed dat goed. Hij zag die avond alles door een roze bril (een 40-vormige bril) en zat strak in zijn kledij. Één persoon verdient toch wel een speciale vermelding: Marc Maas! Hij nam maar liefst vier acts voor zijn rekening, de ene nog grappiger dan de andere. Vooral zijn optreden als lady Gaga was legendarisch. Hieronder volgt een korte beschrijving van alle acts. Een week van tevoren was er nog maar 1 officieuze aanmelding voor een act, maar in de laatste week zijn er nog veel bijgekomen, zodat we op een mooi aantal van 10 acts kwamen.

 

1 Marc beet het spits af met een leuk romantisch liedje en had succes bij de vrouwen. Een paar vrouwen kwamen direct naar voren gerend en anderen twijfelden, maar gingen uiteindelijk toch ook naar voren. In totaal wel een stuk of 10.

 

2 Johan en Judith zongen een mooi duet. Opvallend was het acteertalent van Judith. Ook in de kleren die ze aanhad zag ze er goed uit, die zou ze in het echt ook kunnen dragen. Johan deed het ook goed met zijn bas-stem, alleen op het laatst vloog zijn snor omhoog en bleef op de slingers liggen.

 

3 Michel vertelde een Dikkie Dik verhaaltje. De kinderen mochten naar voren komen, maar in eerste instantie wilden er niet veel. Toen kwam Michel zijn kindertalent naar boven en een minuut later had hij het toch voor elkaar gekregen, zodat hij helemaal was omringd met kinderen. Het bleek een hele stoere Dikkie Dik te zijn.

 

4 Marc ging met de Feyenoord cup aan de haal en stond zo wild op het podium te springen dat velen hun adem inhielden toen ze de tafeltennistafel zagen doorbuigen. Gelukkig ging ook dit goed.

 

5 K3 met Sybren, Bart en Carmen. Ze hadden zich allemaal charmant gekleed (vooral Sybren en Bart) en de echte K3 kan nog concurrentie van hen verwachten.

 

6 Theo las een zelfgemaakt gedicht voor. Maar weinigen wisten dat Theo ook deze talenten had. Een rustige, maar niet minder bijzondere afwisseling tussen de muziekstukken door.

 

Als tussendoortje kregen we ook nog een act van Sybren. Hij wilde met zijn strakke broek het podium afstappen, maar dat wilde zijn broek niet. Een scheurtje in het kruis was het gevolg. Gelukkig is een broek vervangbaar en ging hij snel even tussendoor om een nieuwe.

 

7 Marc, Joop en Debbie zongen een mooi triootje op hun mondharmonica. Marc in het midden was zo fanatiek, dat hij per ongeluk zijn harmonica verloor en voorzichtig rondliep om er vanachter weer bij te gaan staan. Joop had moeite om zijn snor op zijn lip te houden. De warme pakken begonnen wat te glibberen.

 

8 Een act van Judith tussen de koeien, waarbij haar acteertalent weer opviel. Zij playbackte een liedje van André van Duin waarbij ze heel goed de mimiek nabootste.

 

9 Marc kwam als Lady Gaga het podium op en kreeg (of vroeg) een echte staande ovatie. Toen het liedje begon stond Lady Gaga achterwaarts zodat menigeen kon genieten van haar lekker heen en weer swingend kontje. Na de “we want more” kregen we nog een bonusnummer van Lady Gaga (wij bofkonten hier in Kloosterzande).

 

10 Als afsluiter een grote groep stoere lui met een mooie zelfgeschreven hit op de muziek van YMCA. Verkleed als bouwvakker/politieagent enzovoort hitsten zij de zaal op tot grote hoogte, waarbij op het laatst een heuse polonaise het feest compleet maakte.

 

Nadat de bonte avond was afgelopen, bleef iedereen nog even hangen voor een drankje en gingen de ‘jonge mensen’ die nog genoeg energie hadden de skihut/beachclub onveilig maken. Terugkijkend op een prachtige en gezellige dag, rest er nog 1 ding te zeggen: op naar de 50 jaar!