11-03-2012 :: Duo 't Hooft wint Zeeuwse mixed dubbel 2012

Op zondag 4 maart werden in Kloosterzande de Open Zeeuwse mixed dubbel kampioenschappen 2012 gehouden. Er deden 14 dubbels mee, verdeeld over twee klassen. Het werd een heel gezellige dag met een aantal sportieve verrassingen. Zo stond voor het eerst in drie jaar Theo 't Hooft weer achter de tafel. En na een stroeve start zat zijn typische spelletje er al weer goed in.

De winnaar van de A-klasse was echter geen verrassing. Deze titel ging naar het duo Johan 't Hooft/Kim 't Hooft (SAR/TTCM) Zij waren op voorhand de torenhoge favoriet. Verrassend was wel dat zij hun laatste wedstrijd verloren van het duo Alwin vd Kop/Lindsey Boerdam (TTCM/SAR). Alwin en Lindsey waren fel en alert en speelden zeer goed. Johan en Kim kwamen niet onder de druk uit en waren niet scherp genoeg om het goede spel te pareren.

De nummer 2 in de A-klasse was het dubbel Octaaf Eggermont/Debbie de Klerk (SAR/Salamanders). Na een aarzelende start gingen zij steeds beter spelen. Zij verloren alleen hun eerste wedstrijd van Bart Mangnus/Judith Morcus (SAR) en later nog van Johan 't Hooft/Kim 't Hooft.

 

In de B-klasse kwam wel een verrassende winnaar uit de bus. Deze titel ging naar het dubbel John Roose/Elles Metsemakers van STV. Dit dubbel bleek een goed lopende machine die pas in de laatse wedstrijd haperde. Zij verloren van Sybren Maas/Carmen Maas. Toen was de titel echter al binnen.

Tweede in deze klasse werden Martie Proost/Keshia Pieters (SAR). Zij verloren alleen van de kampioen, waardoor ze op onderling resultaat 2e werden.

In de B-klasse duurden de partijen allemaal een stuk langer, waardoor de A-klasse zelfs tijdelijk werd stilgelegd. Oorzaak hiervan was Paul Remorie met dochter Anika.

Zij hebben op de laatste wedstrijd na, alle wedstrijden in 5 games afgewerkt. En dit alles om de wedstrijdleiding te sarren.

Dit kon de pret echter niet drukken. Na een heel gezellige dag zijn een aantal spelers zelfs nog lekker gaan eten bij de lokale Chinees. Verder hebben we van alle dubbels gehoord dat ze zeker terug komen volgend jaar. Hopelijk kunnen we dan nog wat meer dubbels strikken en wordt het weer net zo gezellig als dit jaar.

 

De complete uitslag vind je hier